*Nettavisen* Nyheter.

Terror-mistenkte tatt i Danmark

Dansk politi har pågrepet fire danske muslimer mistenkt for å ha vært involvert i planleggingen av et terrorangrep i Europa.

28.10.05 08:14

Dansk politi opplyste natt til fredag at de har arrestert fire danske muslimer som de mistenker for å være del av et nettverk som har planlagt terrorangrep i Europa, melder nyhetsbyrået AP.

Mennene ble arrestert torsdag morgen, og er varetekstsfengslet frem til 16. november, mens politiet fortsetter etterforskningen av saken, opplyser polititalsmann Jørn Bro.

Bro sier nettverket hadde planer om å iverksette et selvmordsangrep i Europa.

Arrestasjonen i København er linket til etterforskning på Balkan i tilknytning til arrestasjoner og beslag av et stort kvantum eksplosiver 19.oktober.

I forrige uke ble tre personer pågrepet av politiet i Sarajevo, mistenkt for å forberede terroristaktiviteter. Politiet har sagt at de har funnet eksplosiver, våpen og annet militært utstyr i tilknytning til disse arrestasjonene.

Ifølge Sarajevos avis Dnevni Avaz var en av disse tre arresterte en 18-åring som skulle gjennomføre et selvmordsangrep på Sarajevos ambassade i et europeisk land.

De danske mistenkte skal torsdag i en høring i retten i Glostrup, øst for København.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.