RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Christof Stache (AP/Scanpix)

Terror truer ølfestival

Sist oppdatert:
Flyforbud over festivalområdet til Oktoberfest i München.

Tyske myndigheter sier de har gjennomført et forbud mot flyginger over den årlige ølfestivalen Oktoberfest i München. Det skjer etter en serie av terrortrusler rettet mot Tyskland de siste dagene.

Flere terrorgrupper skal ha kommet med truende videoer og lydmeldinger mot Tyskland. Særlig de to siste ukene, da innbyggerne forbereder seg på å stemme ved søndagens nasjonale valg.

To ble publisert fredag, en av Osama bin Laden med tyske undertekster og en annen fra Taliban som truer med angrep i Tyskland som hevn for deres militære tilstedeværelse i Afghanistan.

Det er lokale myndigheter i delstaten Bayern som lørdag opplyste om flyforbudet, melder nyhetsbyrået AP. Sikkerhetstiltaket ble bestilt av statens innenriksminister, Joachim Herrmann, og vil løpe fram til slutten av Oktoberfest 4. oktober.

Les også:September betyr Oktoberfest

Denne originale Oktoberfesten arrangeres for 176. gang. I München starter oktober ganske tidlig på grunn av denne årlige verdensbegivenheten. Festivalen begynte 18. oktober i 1810, men har siden forflyttet seg til midten av september. Været skal være en av grunnene til dette.

2376

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere