RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Terrordømt løslatt på Bali

Sist oppdatert:
Den terrordømte Abu Bakar Bashir er løslatt for god oppførsel.

Abu Bakar Bashir, som regnes å være den åndelige lederen for den militante gruppen, Jemaah Islamiyah, ble natt til onsdag norsk tid løslatt fra fengsel i den indonesiske hovedstaden Jakarta.

Om lag 150 tilhengere hadde møtt opp for å hylle 68-åringen. Bashir strakte en knyttet neve i været, og oppfordret muslimer til å gå sammen om å danne en muslimsk stat med sharia-lover, ifølge Associated Press.

Bashir er dømt for å ha medvirket til bombingen av en nattklubb på Bali i 2002, som krevde 202 menneskeliv. Dommen var på 30 måneder, men han slapp ut etter 26 måneder for god oppførsel.

Bashir har hele tiden bedyret sin uskyld og hevder han er utsatt for et komplott inspirert av amerikanske myndigheter.

Flere av ofrene etter bombeangrepet sier de er skuffet over løslatelsen. Jemaah Islamiyah har forbindelser til det internasjonale terrornettverket, al-Qaida, og flere har uttrykt bekymring for at løslatelsen kan bidra til flere terrorangrep.

Terrorekspert Sidney Jones sier imidlertid til AP at trolig ikke spiller noen rolle hvorvidt Bashir er i fengsel eller ikke. Jones påpeker at Bashir har kommunisert med andre medlemmer i den militante gruppen mens han har sonet dommen.

Hans advokat har tidligere uttalt at Bashir etter løslatelsen vil reise tilbake til byen Solo for å undervise.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere