RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Terrorfrykt etter strømbrudd

Foto: Chip East (Reuters/Scanpix)
Sist oppdatert:
Et strømbrudd i sentrale deler av London utløste fullt kaos torsdag kveld og rammet opptil en halv million mennesker som var på vei hjem i kveldsrushet.

Tusenvis av mennesker ble sittende fast på undergrunnsbanen, jernbanestasjoner ble stengt og folk på vei hjem fra arbeid måtte ta beina fatt i de regnvåte og mørklagte gatene.

Blant stasjonene som ble rammet av strømbruddet var Waterloo, Victoria og Charing Cross, som daglig brukes av hundretusener, melder NTB-Reuters-AFP.

Trafikklys, minibanker og heiser stanset også opp, før strømmen begynte å komme tilbake en halv time senere. Årsaken til strømbruddet var sent torsdag kveld fortsatt ukjent, men ingenting tydet på sabotasje.

Ikke terrorhandling

–Det er ingen indikasjoner på at terrorister har vært involvert, men dette er absolutt forferdelig ettersom det skjedde midt i rushtida, sier Londons borgermester Ken Livingstone som kaller strømbruddet "en skam".

National Grid Transco, det privatiserte selskapet som eier store deler av det britiske strømnettet, understreket torsdag kveld at feilen raskt ble utbedret.

–Vi greide å få strømmen tilbake i løpet av en halv time ved å legge om nettet, men tusenvis av hjem i Sør-London er berørt. De fleste har nå fått tilbake strømmen, men vi kjenner ikke årsaken til feilen, opplyser en talsmann for selskapet.

Strømbruddet i London ga assosiasjoner til de storstilte strømbruddene USA og Canada opplevde tidligere i måneden, som blant annet rammet New York.

Også Finland opplevde sist helg et omfattende strømbrudd, som blant annet mørkla hovedstaden Helsingfors.

Illustrasjonsfoto fra strømbruddet i Canada: Scanpix

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere