RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Terrorfrykt på danskebåten

Sist oppdatert:
Da nervøse passasjerer tipset om at en terrormistenkt dansk-marokkaner fotograferte sikkerhetsinstallasjoner og nødutganger på ferja til Oslo, gikk alarmen hos politiet.

Politiets etterretningstjeneste i Danmark rykket straks ut da tipset kom inn.

Rederiet DFDS bekrefter overfor Politiken at Said Mansour var om bord på ferja, og at også det norske Politiets sikkerhetstjeneste PST ble kontaktet om saken. PST vil ikke kommentere saken overfor TV 2 Nettavisen.

Nervøse passasjerer

Verken det danske politiets etterretningstjeneste, PET, eller København politi vil si noe om årsakene til mistankene mot Mansour, som ble satt på frifot mandag etter å ha blitt varetektsfengslet torsdag.

Mansour ble observert av nervøse fergepassasjerer mens han fotograferte ulike sikkerhetsinstallasjoner og nødutganger på båten.

- Ansees som oppklart

Dansk etterretning vil ikke gi konkrete opplysninger om hvilke bilder som befinner seg på filmen til Mansour.

- De nevnte omstendigheter må nå ansees som oppklart, og det er ikke på den bakgrunn grunnlag for å fortsette en sak etter straffelovens paragraf 114 (terrorloven), skriver PET-sjef Lars Findsen til Politiken.

Siktet for våpenbesittelse

Heller ikke norsk etterretning, PST, vil kommentere den aktuelle hendelsen på Oslobåten og meddeler Politiken at den aktuelle hendelsen på DFDS-ferja er å "betrakte som et anliggende for de danske myndigheter".

Under ransaking hjemme hos Mansour fant politiet foto- og datautstyr til en verdi av 200.000 danske kroner, en liten pistol og ammunisjon.

Politiet opprettholder derfor en siktelse mot ham for heleri og brudd på våpenloven.

Tilhenger av bin Laden

Mansour har flere ganger omtalt seg selv som tilhenger av hellig krig og Osama bin Laden, men kaller seg ellers "en vanlig muslim". Han har bodd i Danmark i 17 år og driver forlaget Al Nur Islamic Information.

Mansours advokat Claus Bergsøe betegner politiets materiale som tynt og mener at saken mot Mansour kan kokes ned til et spørsmål om ”hittegods av en gammel damesykkel”.

Rederiet DFDS har ikke vært tilgjengelig for kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere