RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Terrorgisler tipset politiet

En person som gjemte seg tipset politet om hva Kouachi-brødrene foretok seg.
En person som gjemte seg tipset politet om hva Kouachi-brødrene foretok seg. Foto: French Police
Sist oppdatert:
Gjemt under en vask ble det sendt informasjon til politiet.

Franske myndigheter hyller gisler som overlevde og bidro til å hjelpe politiet mens de to gisselaksjonene pågikk fredag. Blant dem en far som gjemte seg i et kjølerom med barnet sitt, og en mann som sendte informasjon til politiet fra under en oppvaskkum.

I trykkeriet nord for Paris der de to brødrene Kouachi forskanset seg etter å ha drept tolv mennesker i Charlie Hebdo, gjemte en ansatt seg under en oppvaskkum i kantina i 2. etasje, uten at de to brødrene visste at han var der.

- Skrekkslagen
Den ansatte, en 26 år gammel mann ved navn Lilian, var skrekkslagen, ifølge statsadvokat François Molins, men likevel begynte han å kommunisere med politiet med tekstmeldinger som ga politiet taktisk informasjon.

Han kunne høre gisseltakerne snakke sammen. Det forsikret ham om at han ikke var oppdaget, og ga ham informasjon han kunne videresende til politiet som omringet industribygget i Dammartin-en-Goële.

De to brødrene hadde vært på flukt siden terroraksjonen i Paris onsdag, og de forskanset seg i bygningen etter en skuddveksling som hadde gitt den eldste av dem, Said, et mindre sår i nakken.

De hadde med seg et regelrett arsenal bestående blant annet av automatgevær, bensinbomber, granater, en utskytningsrampe for raketter og store mengder dynamitt, ifølge Molins.

Leter etter kone
Politiet leter lørdag morgen fortsatt etter Hayat Boumeddiene, kona til Amedy Coulibaly som holdt gisler fanget i en kosherbutikk i Paris fredag.

Boumeddiene og Coulibaly er begge mistenkt i saken der en politikvinne ble skutt og drept i Montrouge sør for Paris torsdag. Det er foreløpig uklart om Boumeddiene også deltok i gisselaksjonen i en kosherbutikk ved Porte de Vincennes i Paris fredag.

Coulibaly ble drept da politiet stormet butikken. Noen medier har meldt at også Boumeddiene var i butikken. Mens CNN meldte at hun stakk av da politiet stormet butikken, meldte Ritzau at hun ble drept i aksjonen. Andre medier har avkreftet at hun var del av gisselaksjonen.

Ifølge Le Monde er ingen av de fire som mistet livet i aksjonen identifisert lørdag morgen.

Følg dekningen direkte her:

Syndikerings-ID:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere