RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Terroristenes egne bilder

(NTV/AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
De nådeløse gisseltakerne filmet selv dramaet inne i gymsalen i Beslan. Bildene viser tydelig marerittet skolebarna gikk gjennom. Se de dramatiske bildene her.

Den russiske fjernsynskanalen NTV viste tirsdag kveld gisseltakernes egne bilder fra innsiden av skrekkskolen.

Sprengstoff langs veggene
Den 87 sekunder lange videotapen som etter alt å dømme ble tatt opp i gisseldramaets første timer, viser skrekkslagne barn og voksne tett i tett på gulvet i gymsalen. Over hodene deres er gisseltakerne i ferd med å gjerde gymsalen inn med eksplosiver, melder nyhetsbyrået AFP.

Bildene viser at det ble festet sprengladninger langs alle veggene i gymsalen. Også på en metallstreng som ble festet på basketballkurvene på hver side av gymsalen, hengte terroristene bomber.

Granater
På videoen vises det også bilder av en mann med foten på en pedal som trolig er festet til en av sprengladningene. Ved siden av ham ligger granater klar til bruk.

- Ikke bring flere barn inn hit, roper en gisseltaker på gebrokkent russisk, mens en annen jobber med å henge opp ståltråd med sprengladninger.

Blod på veggene viser at liv allerede trolig er gått tapt. En rød strek på midten av gulvet tyder på at en blodig kropp er blitt dratt bort.

Varmt
Overlevende har fortalt om en ubeskrivelig varme i gymsalen. Bildene viser at temperaturen var i ferd med å stige allerede da bildene ble tatt. Mange har tatt av seg alle klær unntatt undertøyet, og noen bruker bøker som vifter for å prøve å kjøle seg ned.

Videoen viser også bilde av en svartkledd kvinnelig selvmordsbomber. Kvinnen er bevæpnet og har dødelige sprengladninger festet rundt livet.

Slapper av på sofaen
De øvrige gisseltakerne har kamuflasjemasker på hodet, og er kledt i sorte t-skjorter og bukser. Mens noen jobber med å plassere bombene rundt i gymsalen, slapper andre av på en sofa.

Det er foreløpig uklart hvor den russiske fjernsynskanalen har fått fatt i bildene fra innsiden av dødens skole.

Terroraksjonen i Beslan har krevd minst 366 liv. 156 av de drepte er barn. 705 personer er skadd, og 413 er fremdeles til behandling på sykehus.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere