*Nettavisen* Nyheter.

Terrorister på rafting-tur

Foto: (Reuters/Scanpix)

Mennene som er mistenkt for å stå bak terroraksjonene i London, skal ha vært på rafting-tur sammen.

24.07.05 09:42

Det skriver det britiske avisen the Observer søndag med henvisning til sikkerhetskilder. Det betyr at samme gruppe kan stå bak begge de to aksjonene mot den britiske hovedstaden de siste ukene.

En rekke britiske medier melder søndag at de to angrepene mot London kan ha blitt planlagt mens terroristene møttes under en raftingtur til the National Whitewater Centre i Bala nord i Wales.

Ifølge the Observer undersøker etterforskerne muligheten for raftingturen som fant sted bare uker før terroraksjonen 7. juli, var en dekkoperasjon for å planlegge terror.

Ifølge avisen Scotland on Sunday var to av selvmordsbomberne fra 7. juli, Mohammad Khan and Shehzad Tanweer, med på turen. Bilder viser Khan vise et v-tegn til fotografen, mens Tanweer ler.

Funn
Ifølge Sky News har to av de mistenkte som politiet leter etter i forbindelse med den mislykkede terroraksjonen, ha vært på samme tur.

Både bilder og tekniske funn skal ligge til grunn for at politiet mener samme gruppe kan stå bak. Ifølge tv-kanalen skal koblingen være litteratur som ble funnet i sekkene til selvmordbomberne som delvis mislyktes med å få bombene til å eksplodere torsdag.

Litteraturen, som skal ha vært informasjon fra raftingsenteret i Nord-Wales, skal stamme fra et sted hvor to av de døde selvmordsbomberne fra den første terror-dagen, har tilknytning. Det har så langt ikke vært klart om det faktisk finnes noen forbindelse mellom de to terror-torsdagene.

Like bomber
Tidligere har det kommet fram at tre av bombene som ble brukt under den siste terroraksjonen, men som ikke detonerte skikkelig, var identisk i størrelse som de som ble brukt under terrorangrepene den 7.juli.

Komponentene i bombene skal også ha vært tilsvarende som de som ble funnet på et bad i et hus i Leeds politiet gjennomsøkte etter den første terroraksjonen.

Menneskejakt
Politiet driver fortsatt med en intens jakt på de som står bak den siste aksjonen og bakmennene, og fire personer er etterlyst med bilde. To menn er så langt pågrepet, men det er ikke kjent om disse er blant de etterlyste. Fredag skjøt politiet det som viste seg å være en uskyldig brasilianer på en av Londons t-banestasjoner.

Brasilianske myndigheter krever nå en forklaring på hvordan dette kunne skje.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.