RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Terrorister sprengte blokk

Sist oppdatert:
Da politiet stormet en leilighet i Madrid lørdag kveld, utløste de fire mistenkte terroristene en kraftig bombeeksplosjon som drepte både dem selv og en politimann.

Én politimann og fire mistenkte terrorister ble drept av bombeeksplosjonen, da spansk politi lørdag kveld stormet en leilighet i Madrid, melder det spanske nyhetsbyrået EFE.

Politiet var på jakt etter ansvarlige for bombeaksjonen mot fire tog i Madrid 11. mars.

Da politiet tok seg inn i leiligheten, utløste de mistenkte terroristene en kraftig bombeeksplosjon som drepte både dem selv og en politimann, opplyste innenriksminister Angel Acebes på en pressekonferanse lørdag kveld.

Politiet hadde evakuert deler av området rundt boligblokken, etter å ha blitt beskutt første gang de nærmet seg leiligheten.

Minst 15 andre personer ble alvorlig såret i eksplosjonen, elleve av dem polititjenestemenn.

-Ropte på arabisk
- Det kom en gruppe sivilkledde politimenn inn på gårdsplassen til boligblokken. Etter det hørte jeg noen rope på arabisk, og deretter hørte jeg en eksplosjon, forteller Alberto Maeso til El Mundo, som bor i 3. etasje i boligblokken.

- De som bodde i leiligheten har nordafrikanske trekk, og har bodd der cirka en uke, legger han til.

Journalister på stedet kunne høre skyting og deretter en kraftig eksplosjon, og så mye som 15 sykebiler kom til stedet. Flere helikoptre var også over området med kraftige søkelys. Et av helikoptrene landet på taket av bygningen, melder BBC.

Evakuert
Politiet evakuerte hele boligblokken og sju andre bygninger med til sammen 40 familier i området etter at mennene som hadde forskanset seg, truet med å sprenge leiligheten i lufta.

Som følge av eksplosjonen har hele fasaden på den ene siden av boligblokka på fire etasjer rast sammen, slik at man kan se inn i leilighetene.

En kilde i innenriksdepartementet bekreftet tidligere lørdag at en operasjon var i gang i nabolaget Leganés i den sørvestlige delen av Madrid for å finne folk som mistenkes for å ha forbindelse til terrorangrepet mot fire tog i Madrid 11. mars, der 191 mennesker ble drept.

(NTB-DPA-Reuters)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere