RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Terrorleder tilstår - igjen

Sist oppdatert:
Pentagon har sendt ut nye lydopptak fra den angivelige mesterhjernen bak 11. september-angrepene, Khalid Sheikh Mohammed.

Han er den mest profilerte terrorlederen i amerikansk fangenskap, og blir brukt av president George W. Bush som bevis for at terrorkrigen lykkes. I 2003 ble han tatt til fange i Pakistan, og i fjor sendt til Guantánamo Bay på Cuba.

- 31 terrorplaner
Tidligere i år frigjorde Pentagon ei liste over 31 terrorplaner som Sheikh Mohammed skal ha stått bak.

I opptakene som nå er frigitt innrømmer han å stå bak terrorangrepene mot World Trade Center i 1993, henrettelsen av journalisten Daniel Pearl i Pakistan og 11. september-angrepene mot New York og Washington i 2001.

- Jeg var den operative lederen under sjeik Osama bin Laden for organiseringen, planleggingen, oppfølgingen og utførelsen av 9/11-operasjonene, sier han. Han ble første gang tiltalt for å planlegge å sprenge flere jetfly i lufta i 1996.

Uttalelsene kom under avhør på et av Guantánamo-basens kontroversielle militærtribunaler.

Militærtribunaler
President George W. Bush har slitt kraftig for å få militærtribunalene på Guantánamo-basen godkjent av amerikansk høyesterett. Mens terrormistenkte amerikanske statsborgere skal prøves for domstoler i USA, skal andre lands statsborgere opp for militærtribunalene.

Ingen er så langt dømt for terrorisme på basen, men det er ventet at Sheikh Mohammeds egne tilståelser vil være bevis nok for en fellende dom.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere