RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Terrormistenkt meldte seg

(AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Den fjerde mistenkte for terrorplanene mot JFK-flyplassen i New York har meldt seg til politiet i Trinidad.

Lørdag ble tre personer pågrepet og siktet for å ha planlagt å bombe bensintanker og rørsystemer på John F. Kennedy-flyplassen i New York, som er en av de travleste flyplassene i verden.

Det ble søndag satt i gang jakt på den fjerde mistenkte, Abdel Nur (57), som politiet hadde grunn til å tro at oppholdt seg i Trinidad. Det ble da satt i gang jakt på ham.

Avhør tirsdag
Tirsdag overga Nur seg på West End politistasjon i Trinidad, melder CNN. Det er ifølge politiet ventet at han skal inn til avhør i løpet av dagen.

Nur skal siden amerikanske styresmakter identifiserte ham som en av de mistenkte ha gjemt seg fra FBIs og Trinidads politi sin intense jakt. Fotografiet av Nur har sirkulert over hele landet de siste dagene, med overskriften «Most Wanted».

Nur er en 57 år gammel mann fra det søramerikanske landet Guyana og er som de tre andre pågrepne - amerikanske Russel Defreitas, Guyanske Abdul Kadir og Kareem Ibrahim fra Trinidad - siktet for å ha planlagt ha plante eksplosiver for å sprenge bensintanker, rørsystemer og bygninger på flyplassen.

- Ufattelig skade
De andre mistenkte skal være en tidligere stuer og et tidligere parlamentsmedlem fra det søramerikanske landet Guyana.

- Hvis planen hadde blitt gjennomført, kunne det ha resultert i ufattelig skade, død og ødeleggelser, sa advokat Roslynn Mauskopf på en pressekonferanse.

Rørsystemet det er snakk om er ifølge BBC 64 kilometer langt, og frakter flybensin fra New Jersey gjennom New York og til JFK-flyplassen, flyplassene La Guardia og Newark Liberty.

FBI sier at gjennomføringen aldri kom forbi planleggingsstadiet og at det aldri var noen reell sikkerhetstrussel, men at gruppens intensjoner var reelle.

- Som å drepe presidenten igjen
Siktede Russel Defreitas skal i en FBI-avlyttet telefonsamtale ha indikert at flyplassen ble utnevnt som mål for angrepet på grunn av populariteten til sin navnebror, president John F. Kennedy, som ble myrdet i 1963.

- Hver gang du treffer Kennedy er det den mest sårbare delen av USA. Å bombe John F. Kennedy, wow¿ De elsker JFK - han er som selve mannen. Hvis man angriper den, vil hele landet sørge. Det er som om å drepe mannen for andre gang, sa Defreitas i telefonsamtalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere