RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Terrormistenkt pågrepet i Venezuela

Politiet i Venezuela har arrestert en mann som er mistenkt for å ha utført bombeangrep mot ambassadene til Spania og Colombia i februar. Mannen skal ha arbeidet som livvakt for opposisjonen.

Ifølge politisjef Henry Zerpa har den arresterte arbeidet som livvakt for de mer enn 100 offiserene som kunngjorde et fredelig kupp mot president Hugo Chavez i oktober 2002, melder NTB.

Angrepene mot ambassadene fant sted mindre enn to døgn etter at den sosialistiske presidenten beskyldte Spania og Colombia for å blande seg inn i Venezuelas saker.

Chavez og den konservative opposisjonen har gjensidig beskyldt hverandre for ambassadeangrepene som ledd i bakvaskelseskampanjer. Opposisjonsledere mener at Chavez forsøker å sverte dem for å hindre at de samler inn nok underskrifter til en folkeavstemning mot Chavez’ styresett, mens Chavez mener at opposisjonen gjør alt for å få ham fjernet. De siste månedene har Venezuela opplevd flere bombeangrep, både mot statlige og militære installasjoner.

Chavez har den siste tiden også beskyldt opposisjonen for å planlegge et nytt kupp, i likhet med det kortvarige kuppet i april 2002.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere