*Nettavisen* Nyheter.

Terrormistenkt skutt og drept

Foto: FBI (Afp)

Politiet har skutt og drept en av de mistenkte etter terrorangrepet i Boston. Én mistenkt er ennå på frifot.

21.04.13 21:31

Store politistyrker rykket ut etter at en politimann ble skutt og drept ved universitetet MIT utenfor Boston natt til fredag.

En person, som er mistenkt for terrorangrepet i Boston på mandag, er pågrepet i forbindelse med politijakten. Han ble skutt under pågripelsen i småbyen Watertown utenfor Boston, opplyser politiet på en pressekonferanse.

Politikommissær i Boston, Ed Davis, bekrefter at den ene terrormistenkte døde av skuddskadene, mens den andre mistenkte er fortsatt på frifot.

Sykehuskilder opplyser at den mistenkte hadde skuddskader og splintskader, noe som tyder på at han kan ha hatt eksplosiver festet til kroppen.

Politiet har nylig frigjort bilder av de to terrormistenkte. Den mistenkte med hvit hatt er fortsatt på frifot, mens den mistenkte med sort hatt og solbriller er skutt og drept.

NBC har fått opplyst at de to terrormistenkte er brødre fra Tsjetsjenia. Politiet identifisert den ene mistenkte, som fortsatt er på frifot, som Dzhokhar Tsarnaev (19). 19-åringen skal være far til en seks måneder gammel baby, og skal ha bodd i Cambridge, Massachusetts i cirka ett år. Den døde terrormistenkte er identifisert som Tamerlan Tsarnaev (26).

- Kom hit for å drepe
Politiet har sperret av et område på 20 kvartaler i småbyen Watertown. Politiet ber alle innbyggere i området om å holde seg innendørs, låse dørene sine og ikke åpne opp for noen bortsett fra politiet. De beskriver situasjonen som ekstremt farlig.

- Vi mener dette er en terrorist. Vi mener dette er en mann som har kommet hit for å drepe mennesker, sier politikommissær i Boston, Ed Davis, på pressekonferansen.

Politiet har iverksatt en dør til dør-aksjon i Watertown på jakt etter den mistenkte. Alle forretninger og skoler i småbyen er stengt for dagen, og all offentlig transport i området er innstilt.

Dramatikken startet med at en politimann ble skutt og drept ved det prestisjefylte Massachusetts Institute of Technology (MIT) natt til fredag norsk tid.

Han ble skutt etter å ha rykket etter en melding om ordensforstyrrelse i området. De terrormistenkte skal ha ranet en kiosk i nærheten av universitetet, ifølge politiet.

Store politistyrker rykket ut til universitetsområdet og senere til Watertown. Det ble også meldt om skyting og eksplosjoner i området tidligere på natten.

Bilkapringen
Noen timer etter politidrapet på universitetet, fikk politiet melding om at to væpnede menn hadde kapret en Mercedes på en bensinstasjon og kjørt i retning av Watertown.

Politiet tok deretter opp jaken på de terrormistenkte.

- Bilen ble observert her i Watertown, og biljakten fortsatte inn i et nabolag, sier politiet under en pressekonferanse.

- I løpet av biljakten ble det kastet ut eksplosiver mot politiet. Det var en skuddveksling hvor den ene mistenkte ble truffet og pågrepet, sier politiet.

Den andre terrormistenkte kom seg unna og er fortsatt på frifot.

De to terrormistenkte skal ha kidnappet en person i forbindelse med bilkapringen. Gisselet, som ble løslatt etter en halv time, skal ha forklart til politiet at de to mennene fortalte ham at de sto bak terrorangrepet i Boston.

HTML EMBED

Omringet av politi
Minst 50 politimenn omringet den mistenkte. Lokale medier melder at den mistenkte var utstyrt med en sekk fylt med eksplosiver, mest trolig granater.

- Politiet sa til ham: «Rør deg, så setter jeg en kule i deg!». Og det ville de ha gjort, sier en reporter fra TV-kanalen WCVB, som var på stedet.

Den terrormistenkte var trolig allerede skadet, og ble sendt på sykehus hvor han døde av skuddskader.

Full forvirring
Ved 07.45-tiden ble det meldt om at enda en person var blitt pågrepet i området, men personen ble senere løslatt, ifølge WCVB.

- Det hersker full forvirring her, sier en reporter fra TV-kanalen WCVB som er på stedet.

- Jeg tror ikke situasjonen er under kontroll ennå. Politiet har fortsatt skytevåpnene klare, sier reporteren.

Klikk på bildet for å forstørre.

Bor du i Boston eller ved MIT? Tips oss om saken (vaktsjef@nettavisen.no)

Politiet skal ha bedt innbyggere i området om å være varsomme med å bruke mobiltelefoner. Frykten er at en mobiltelefonsamtale skal kunne utløse eventuelle bomber som kan være utplassert av de mistenkte.

Innbyggere i Boston-området har de siste dagene vært bekymret for om det kan skje nye angrep i etterkant av terroraksjonen mot Boston maraton.

Politiet i Boston-området er i full beredskap etter bombeangrepet på mandag som krevde tre menneskeliv. 170 mennesker ble skadet i angrepet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Uncredited

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Uncredited

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jessica Rinaldi

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Charles Krupa

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Mario Tama

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Mario Tama

Klikk på bildet for å forstørre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.