Gå til sidens hovedinnhold

Terrormistenkte varetektsfengslet

Fire menn ble torsdag varetektsfengslet i Sverige, mistenkt for å være involvert i terroraktiviteter.

De fire ble arrestert mandag, men ble først framstilt for varetektsfengsling torsdag. Forhandlingene ble ført bak lukkede dører i Stockholms tingsrätt, ifølge domstolen av hensyn til de mistenkte.

Hemmelig mistanke

Etter fengslingsmøtet lettet domstolen litt på hemmeligholdet rundt saken, og ga opplysninger om de mistenktes identitet. De fire er henholdsvis 24, 25, 28 og 35 år gamle. Men fortsatt er det hemmelig hva de er mistenkt for.

Domstolen fant at det er "rimelig grunn til mistanke", den laveste grad av mistanke, om at de fire har utført terroristforbrytelser, eventuelt forberedelser til eller sammensvergelse til slike forbrytelser, skriver avisen Expressen.

Ifølge påtalemyndigheten er de fire mistenkt for forbrytelser i perioden desember 2003 til april 2004.

Knyttet til Irak

Tidligere meldinger gikk ut på at forbrytelsene ble begått utenfor Europa, men statsadvokaten skriver i sin begjæring at forbrytelsene også skal ha blitt utført i Stockholm. Nyhetsbyrået TT skriver at forbrytelsene de er mistenkt for, er knyttet til Irak.

To av de mistenkte fikk hjelp av en kurdisktalende tolk, mens én av dem hadde en arabisktalende tolk, ifølge Expressen. (NTB-TT)

Reklame

NÅ: Gjør julegavekupp hos to friluftsgiganter