RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Terrornettsted viser halshugging

Sist oppdatert:
Et nettsted med tilknytning til al-Qaida har lagt ut en video av en afghansk mann som blir halshugget. Mannen hevder å være amerikansk spion.

Videoen av halshuggingen ble søndag lagt ut på et nettsted som er kjent for å inneholde propaganda for blant annet al-Qaida.

Amerikansk spion
Før Said Allakhan blir halshugget forteller han at han er en afghaner som jobber som spion for amerikanerne. Sammen med fem andre menn skal han ha fått åtte ukers opplæring til å bli spion for amerikanerne. De skal også ha lært å lage bomber. Oppdraget deres skal ha vært å infiltrere en ekstremistskole i Pakistan og sprenge en bombe som skulle ramme studentene der. For dette skal de ha fått 45 000 dollar på deling, hevder han.

Like før han blir lagt ned på gulvet av maskerte menn, ber han alle afghanere om å slutte å samarbeide med amerikanerne og utenlandske styrker i Afghanistan, samt å vende tilbake til gud. Om de ikke gjør det, skal de ifølge mannen lide samme skjebne som ham.

Så blir han lagt ned på gulvet og halshugget. Mot slutten av filmsnutten blir hodet hans løftet opp og vist for kamera.

Lukket nettsted
Den samme nettsiden publiserte også for få dager siden en tegnefilm rettet mot unge, hvor de blir oppfordret til å begå terroraksjoner. Flere av Bin Ladens taler er tidligere blitt lagt ut på det populære, men lukkede nettstedet. Bare de med nødvendige passord får slippe inn på siden.

Ifølge terrorekspert Brynjar Lia ved Forsvarets Forskningsinstitutt er nettstedet et av de mest populære jihadist-forumene i verden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere