*Nettavisen* Nyheter.

Terrornettverk med usynlig bombe

Osama bin Ladens al-Qaida-nettverk har laget oppskrift på en bombe som ikke lar seg oppdag ved gjennomlysing av bagasje på flyplasser.

Plantegningene av bomben ble funnet av datahackere, gjemt blant tusenvis av filer i en hemmelig database som knyttes til al-Qaida. Hackerne har nå overlatt materialet til den britiske sikkerhetstjenesten MI5, skriver Sunday Times ifølge NTB.

Bombeoppskriften er på arabisk og inkluderer kjemiske formler og tegninger for produksjon i stor målestokk av sprengstoff som TNT, C4 og PETN som regnes blant de kraftigste som finnes.

Usynlig

Datafilen inneholder også planer for hvordan bomber skal kunne gjøres usynlige for flyplassenes røntgenmaskiner, blant annet ved hjelp av elektrisitetsledende væsker i stedet for ledninger.

Eksperter på internasjonal terrorisme bekrefter overfor Sunday Times at databasen informasjonen er lastet ned fra kan knyttes til al-Qaida, og at den tekniske informasjonen synes å være korrekt.

Sunday Times unnlater å identifisere databasen nærmere etter henstilling fra MI5, men skriver at den blir drevet av det samme selskapet som har ansvaret for al-Qaidas offisielle internetthjemmeside.

Geriljahåndbok

Blant filene på databasen ligger også en 250 siders geriljahåndbok, angivelig produsert av en gruppe som kaller seg Islamic Media Centre. Også denne håndboken inneholder oppskrifter på produksjon av sprengstoff.

MI5 advarte nylig britiske myndigheter om at det forelå en "ekte og alvorlig" fare for at al-Qaida-sympatisører fra Nord-Afrika nå planlegger kraftige bombeattentater i Storbritannia.

Britiske myndigheter advarte også nylig sine statsborgere mot å besøke Saudi-Arabia, med henvisning til økt fare for terroraksjoner i landet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag