RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Terroroffensiv i Pakistan

Pakistans hær gikk tirsdag til aksjon mot det talsmenn kalte skjulesteder for terrorister nordvest i landet. Målet skal være Taliban og al-Qaida.

Den pakistanske informasjonsministeren sjeik Rashid Ahmed ville verken bekrefte eller benekte at styrkene jaktet på al-Qaidas leder Osama bin Laden. Han og hans folk antas å stå bak terrorangrepene mot USA 11. september 2001.

- Vi har innledet en operasjon mot utenlandske terrorister, var alt Ahmed ville si til nyhetsbyrået Reuters. Mandag sa amerikanske militærtjenestemenn at det fortsatt er et mysterium hvor bin Laden oppholder seg.

Operasjonen skal ifølge pakistanske kilder være konsentrert om det avsidesliggende Zarkai-området rundt 300 kilometer sørvest for hovedstaden Islamabad. Herfra er det ikke langt til grensen mot Afghanistan, der amerikanerne lenge har jaktet på bin Laden.

Pakistan er en av amerikanernes nøkkelallierte i krigen mot terror. I løpet av de siste årene har pakistanerne arrestert mer enn 500 personer som er mistenkt for å være medlemmer av al-Qaida og utlevert dem til USA.

(NTB-Reuters-AFP)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere