RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Terrortrening for kontorrotter

Foto: BBC
Rundt 1.500 sikkerhetsvakter og resepsjonister i Londons viktigste forretningsstrøk skal få opplæring i antiterrortiltak. Londonere frykter at et stort terrorangrep kan ramme byen når som helst.

For å kunne håndtere en slik situasjon, skal ansatte i større firmaer i forretningsbydelene City og Canary Wharf lære å avverge panikk og gjennomføre kontrollerte evakueringer. De ansatte er begeistret over opplæringstilbudet, sier Citys politimester James Hart.

Mange briter tror det bare er et spørsmål om tid, før hovedstaden deres blir utsatt for et terrorangrep. sjefen for kriminalpolitisentralen Scotland Yard, Sir John Stevens, har gått så langt som å si at det bare er et spørsmål om tid før angrepet kommer.

Politimester James Hart er helt enig i denne vurderingen.

- Det nye treningsopplegget vil gjøre det lettere for oss den dagen det skjer noe forferdelig, den dagen vi håper aldri kommer, sier City of Londons politimester.

Hart tilføyer at "de som vil oss vondt" kanskje ikke har slagkraft nok til å angripe i år eller neste år. Men problemet vil ikke forsvinne av seg selv, og en dag kommer angrepet, sier politimesteren til Evening Standard.

(©NTB-AFP)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere