*Nettavisen* Nyheter.

Tester døde trekkfugler i Tyskland

Rundt 20 døde trekkfugler som er funnet i en innsjø i Tyskland blir testet for mulig fuglevirus.

25.10.05 13:24

Mellom 15 og 25 ender og gjess ble mandag funnet i en innsjø i delstaten Rhineland-Pfalz i Sørvest-Tyskland. Innsjøen i nærheten av Neuwied brukes av trekkfugler, melder AP.

Det er ikke kjent hvor fuglene kom fra. Ifølge tysk politi fikk flere av fuglene kraftige kramper før de døde mens brannmannskaper forsøkte å redde dem ut av vannet. Svaner og mange andre fuglearter i innsjøen viste ikke tegn på sykdom.

Veterinærmyndighetene undersøker om fuglene kan være smittet med det dødelige fugleviruset H5N1. Det endelige resultataet av prøvene vil ikke være klart før mot slutten av uka.

60 døde

Klikk på bildet for å forstørre.

I Europa har H5N1-viruset så langt blitt påvist i Russland, Tyrkia og Romania. I Kina skal 2100 gjess være smittet i provinsen Anhui. Tidligere er minst 60 mennesker bekreftet døde av i Sørøst-Asia etter å ha vært i kontakt med smittede fugler. Mandag døde en 23 år gammel mann i Indonesia. Ekspertene frykter at viruset kan mutere slik at det kan smitte fra menneske til menneske.

I forrige uke inførte tyske myndigheter at all tamfugl må holdes innendørs. Norske myndigheter innførte et liknende forbud i flere fylker i Sør-Norge etter at det ble oppdaget smitteutbrudd i Sør-Russland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.