RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Texas rammet av dødsflom

Sist oppdatert:
Elleve mennesker har mistet livet i flomkatastrofen i Texas.

Det voldsomme regnværet fortsetter å herje i Texas og nasjonalgarden har det travelt med å evakuere mennesker fra katastrofeområdet. Minst elleve mennesker har den siste tiden mistet livet under flommen som har rammet store deler av Texas.

Enda mer nedbør
Flere byer har blitt oversvømt og innbyggerne i delstaten forbereder seg på enda mer nedbør i tiden fremover, melder nyhetsbyrået AP.

- Jeg har ikke sett så mye ødeleggelse siden orkanen Rita. Det disse menneskene trenger er en pause fra alt regnet, slik at de får muligheten til å tørke, sier fungerende guvernør i Texas, Rick Perry.

Marble Falls, som ligger 65 kilometer fra delstatens hovedstad Austin, er en av de hardest rammede byene. Mange av innbyggerne måtte bli reddet ned fra tretoppene og hustakene på grunn av den voldsomme flommen.

- Jorden er fullstendig gjennombløt. Dersom folk ikke er oppmerksomme risikerer vi enda flere dødsofre, sier Raymond Whitman, borgermester i Marbel falls. Whitman forteller at politiet i byen har også slitt med plyndring de siste dagene.

Rekordår
Det har aldri blitt registret så mye regn i Austin som i 2007. Bare etter nyttår har det falt mer enn 85 centimeter med regn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere