RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tøff aktor utfordrer Pistorius

Aktor ville tvinge drapstiltalte Oscar Pistorius til å se på et bildet av sin døde kjæreste da idrettsstjernen ble kryssforhørt i retten i Sør-Afrika.
Aktor ville tvinge drapstiltalte Oscar Pistorius til å se på et bildet av sin døde kjæreste da idrettsstjernen ble kryssforhørt i retten i Sør-Afrika. Foto: Themba Hadebe (Ap / NTB scanpix)
Sist oppdatert:

Aktor ville tvinge drapstiltalte Oscar Pistorius til å se på et bildet av sin døde kjæreste da idrettsstjernen ble kryssforhørt i retten i Sør-Afrika.

Onsdag var den tredje dagen med Pistorius' egen forklaring av hva som skjedde den skjebnesvangre natten da han skjøt Reeva Steenkamp i februar i fjor.

Til tross for at Pistorius stadig refererte til hendelsen som en ulykke, sto aktor Gerrie Nel fast på at drapet skjedde med overlegg.

– Du skjøt og drepte henne, sa Nel, og oppfordret Pistorius til å si det høyt.

Viste melonvideo

Under rettssaken har vitner tegnet et bilde av idrettsstjernen som en våpenglad og til tider svært hissig mann. Onsdag fikk Nel tillatelse til å vise en video der 27-åringen skyter en vannmelon med samme type våpen som Steenkamp ble drept med.

Nel mente at kulen hadde samme effekt på Steenkamps hode som på melonen. I forhøret insisterte aktor på at Pistorius skulle se på et bilde av Steenkamps blodige hode og lukkede øyne.

– Jeg trenger ikke se på bildet. Jeg var der da det skjedde, svarte Pistorius.

– Blodet rant

Under sin forklaring tidligere på dagen, fortalte Pistorius at han hadde forsøkt å slå opp døren inn til baderommet der kjæresten befant seg, etter at han hadde skutt mot det han trodde var en innbruddstyv.

– Da jeg kom inn på toalettet, bøyde jeg meg over Reeva. Hun satt med kroppstyngden på toalettskålen, sa Pistorius med svak og skjelvende stemme.

Dermed gikk han imot aktors påstand om at Steenkamp hadde stått bak døren og deretter falt ned i en forsvarsposisjon.

– Jeg sjekket om hun pustet, men det gjorde hun ikke. Jeg la armene mine rundt skuldrene hennes og satt der og gråt en stund. Jeg hadde hodet hennes på min venstre skulder. Jeg kunne kjenne blodet hennes renne ned over meg, sa han.

– Så merket jeg at hun pustet, fortsatte han.

Pistorius fortalte så at han løp inn på soverommet for å hente mobiltelefonen sin. Så ringte han til Johan Stander, som er sikkerhetsansvarlig for boligkomplekset der Pretorius bodde, og løp så tilbake til Steenkamp.

Ventet på ambulansen

– Jeg strevde med å løfte henne opp mens hun strevde med å puste, sa Pistorius. Så ringte han nødtelefonen. Han sa at han så gikk for å åpne inngangsdøren før han gikk tilbake til badet, løftet opp Steenkamp og bar henne ned trappen.

– Jeg bare satt med ham og ventet på at ambulansen skulle komme. Jeg følte meg så hjelpeløs, jeg ville ta henne med til sykehus. Jeg holdt fingrene mine i munnen hennes for å hjelpe henne å puste, sa han og begynte å gråte igjen.

Også denne dagen var Pistorius blek og gråtkvalt, og han pustet tungt under forklaringen sin. Samtidig satt Steenkamps mor June Steenkamp like uttrykksløs som tidligere.

Da ambulansefolkene ankom, var Reeva Steenkamp allerede død. En politimann kom og begynte å snakke med Pistorius.

– Men jeg klarte ikke å snakke med ham. Jeg satt på kjøkkengulvet og gråt, fortsatte han.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere