Gå til sidens hovedinnhold

Thailand frykter flere bomber

Statsminister Surayud Chulanont ber folk være forberedt på at det kan komme flere bombeaksjoner lik den som tok livet av tre mennesker i Bangkok nyttårsaften.

- Jeg ber våre brødre og søstre om å forberede seg på livstruende ting som dette i en periode, sier Surayud til den midlertidige nasjonalforsamlingen, som har fungert siden militærkuppet 19. september.

Han kom ikke med nærmere detaljer.

Det er ni millioner innbyggere i Bangkok, og spenningen er høy etter en serie falske bombealarmer siden nyttår. Lokale medier har meldt om falske alarmer ved en regjeringsbygning og i et av byens større kjøpesenter torsdag.

Identiteten til dem som sto bak bombene er fremdeles et mysterium, men kuppmakerne legger skylden på dissidenter blant soldater og politi.

Også norsk UD advarer mot faren for flere bombeaksjoner: «Det kan ikke utelukkes at ytterligere eksplosjoner kan inntreffe i Bangkok eller andre steder i landet. Ambassaden anbefaler nordmenn til å unngå større folkemengder, følge med i media og lytte til råd fra lokale myndigheter», skriver departementet på sine hjemmesider.

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser