Thailand tiltaler 72 for menneskehandel

Redningsarbeidere bærer 6. mai ut poser med levningene etter ofrene som ble funnet i en massegrav i provinsen Songkhla sør i Thailand.

Redningsarbeidere bærer 6. mai ut poser med levningene etter ofrene som ble funnet i en massegrav i provinsen Songkhla sør i Thailand. Foto: Surapan Boonthanom (Reuters)

Thailandske myndigheter vil ta ut tiltale mot 72 personer, blant dem 15 tjenestemenn, som mistenkes å ha vært involvert i menneskehandel, opplyser riksadvokatens kontor.

24.07.15 10:13

En generalløytnant utpekes som en av hovedmennene i den innbringende virksomheten.

Etter at 26 lik ble funnet i graver dypt inne i en jungel nær grensa mellom Thailand og Malaysia i mai, satte thailandske myndigheter i gang en omfattende etterforskning av menneskehandel. Innsatsen utløste en regional flyktningkrise fordi kriminelle personer forlot båter med tusenvis av migranter på sjøen istedenfor å risikere å gå i land på den thailandske kysten.

LES OGSÅ: 18 barn forsvunnet fra norske asylmottak i år

Etterforskningen er den største i Thailands historie som dreier seg om menneskehandel, sier den nasjonale visepolitisjefen Aek Angsananont.

Politiet opplyser at så langt er 72 personer pågrepet, mens det er utstedt arrestordre på ytterligere 45 personer.

– Vi vil ta ut tiltale mot alle de 72 som har blitt pågrepet, sier talsmann for riksadvokatens kontor, Wanchai Roujanavong, på en pressekonferanse.

LES OGSÅ: – Advokat mistenkt for menneskesmugling

Kunngjøringen kommer bare dager før USA utgir en rapport om Thailands innsats mot menneskehandel.

15 av de pågrepne er thailandske tjenestemenn, blant den en generalløytnant og fire polititjenestemann. En domstol i provinsen Songkhla, hvor gravene ble funnet, skal formelt ta ut tiltale mot de 72 senere fredag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag