RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Thaksin-venner vant valget

(EPA)
Sist oppdatert:
Men People Power Party (PPP) trenger hjelp.

Resultatet etter parlamentsvalget i Thailand søndag er klart. People Power Party (PPP) som åpent støtter den avsatte statsministeren Thaksin Shinawatra, har fått rundt 230 av de 480 setene i parlamentet, melder Reuters.

Dermed er PPP valgets vinner, men trenger fremdeles støtte for å styre landet.

- Vi inviterer alle partier til å danne regjering med oss, sier partileder Samak Sundaravej på en pressekonferanse.

Samak sa videre at han definitivt vil bli Thailands nye statsminister.

Kan bli bråk
Men valgseieren til PPP kan bety nok en runde med politisk uro og et mulig nytt militærkupp. Thaksin ble avsatt av militæret i fjor, og PPP støtter åpenlyst den avsatte statsministeren.

Partiledelsen i PPP har lovet at de vil jobbe for at Thaksin, som lever i eksil i London etter kuppet, skal returnere til det sørasiatiske landet.

Tidligere i år ble partiets hans Thai Rak Thai oppløst, og samtlige partimedlemmer ble nektet å drive med politikk for en femårsperiode. Likevel er Thaksin fremdeles sentral i det politiske landskapet.

Varsler demonstrasjoner
Hæren og dens allierte er ventet å jobbe for en koalisjonsregjering ledet av Demokratene, det største opposisjonspartiet under Thaksins regjeringstid.

Begge de politiske leirene har sagt de vil ta til gatene om de føler uregelmessigheter ved søndagens valg gir motstanderne store fordeler. Stemmekjøp er et økende problem og ifølge avisen The Nation, etterforsker myndighetene nær 160 tilfeller av valgfusk.

Rundt 45 millioner thailendere kunne stemme søndag i et valg som var lovt å gjenopprette demokratiet i landet, men en seier til Thaksin-supporterne kan føre landet ut i nok en krise.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere