RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

The Sun med nytt Saddam-foto

Sist oppdatert:
Den britiske avisa The Sun publiserte lørdag på nytt et bilde av Iraks tidligere president Saddam Hussein i fengsel.

Ikledd en hvit kledning står Saddam bak en rull med piggtråd mens han holder håndflatene ut og bøyer hodet som i bønn.

The Sun viser også bilder av to andre irakiske ledere i fangenskap ifølge nyhetsbyrået Reuters "Chemical Ali", Ali Hassan al-Majid, Saddams løynant som man mener er ansvarlig for kjemiske gassangrep på irkiske kurdere. Den andre er trolig Huda Salih Mehdi Ammash, også kalt "Mrs Anthrax" av utenlandske aviser fordi hun er anklaget for å ha bistått Saddam med å bygge opp Irak biologiske våpen i 1990-årene.

Varsler søksmål
Storbritannias bestselgende avis fikk Saddam Husseins advokater på banen da avisa fredag publiserte flere bilder av den varetektsfengslede tidligere lederen av Irak som kun var kledd i undertøyet. Advokatene truer med rettssak og et erstatningskrav på flere millioner.

Amerikanske myndigheter lover nå en pågående etterforskning for å finne ut hvem som er ansvarlig for bildene. Trolig er de tatt for rundt et år siden. Å ta slike bilder bryter med interne regler og Geneve-konvensjonen.

Forsvarer seg
The Sun selv skriver på lederplass at Saddam Hussein knipset i underbuksa er hans minste bekymring når han risikerer dødsstraff for kriminelle gjerninger mot sitt eget folk.

" Den onde udyret og hans grusomme medhjelpere fortjener ingen sympati", skriver avisas redaktør Tom Newton Dunn i en artikkel i tilknytning til de nye bildene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere