RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Themsen-hvalen døde

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Hvalen som de siste dagene har svømt rundt i Themsen, døde under et forsøk på å få den tilbake i havet.

Tidligere lørdag forsøkte et redningsteam å løfte hvalen om bord i en lekter ved bruk av en kran. Målet var å slippe hvalen løs i havet. Den 15 fot lange nebbhvalen gikk på grunn da det ble lavvann. Men under redningsforsøket døde hvalen.

  • Se bilder fra redningsaksjonen nederst i saken.

Hvalen skal ha fått problemer etter å ha vært for lenge oppe av vannet, mens den ble fraktet nedover Themsen i båt. Like før den døde skal hvalen ha begynt å skjelve.

- Det var et tappert, men til slutt tragisk forsøk på å redde hvalen, sa Leila Sadler i organisasjonen Britain's Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals, melder AP.

- Hvalen var dehydrert, hadde ikke spist og at den hadde vært oppe av vannet så lenge, kan ha hatt en effekt på dyrets indre organer. Det var esensielt å prøve å frakte hvalen ut til sjøen på lekteren, men det var alltid en mulighet for at dette kunne skje, sier hun.

Flere tusen tilskuere samlet seg langs Themsen for å følge med på dramaet lørdag.

Det var fredag ettermiddag at nebbhvalen dukket opp i elva Themsen midt i London. Ved mørkets frembrudd fredag mistet bekymrede redningsmannskaper kontakten med hvalen, men lørdag morgen ble den på nytt observert.

Det er også rapportert om at en død baby-hval er funnet i Putney.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere