*Nettavisen* Nyheter.

Thomas (49) utga seg for å være sin egen mor

Foto: Brooklyn D.A. / Splash News (Brooklyn D.A. / Splash News)

I ren Hollywood-stil stjal Thomas Prusik-Parkin sin mors pensjon i flere år.

18.06.09 10:20

(SIDE2): Amerikanske Thomas Prusik-Parkin (49) er siktet for trygdesvindel, etter at han i ren filmstil har lurt trygdevesenet i flere år.

Hver måned i seks år gikk han til trygdekontoret, kledt opp for å utgi seg for å være sin egen, avdøde mor, for å få utbetalt pensjonen hennes.

Siste nytt fra Side2? Sjekk forsiden akkurat nå!

Til sammen fikk Prusik-Parker utbetalt 5000 kroner i måneden - eller rundt 800.000 kroner i løpet av årene svindelen skal ha foregått, melder Splash.

Briller og stokk
Da moren Irene Prusik (73) døde for seks år siden, valgte sønnen ifølge New York-politiet å bruke hennes personnummer til å få utbetalt pensjonen hennes, i stedet for å registrere henne som død. Prusik-Parkin kledte seg opp med parykk, sterk sminke, dameklær, mørke briller og stokk for å lure de trygdeansatte.

- Jeg holdt min mamma i hånden da hun døde, og pustet hennes siste åndedrett - så jeg er min mamma, skall sønnen ha fortalt politiet da han ble pågrepet, melder dailymail.co.uk.

Han skal også ha blandet inn kompisen Mhilton Rimolo (47), som lot som han var den «eldre kvinnens» nevø som hjalp henne med å snakke for seg.

- Kan ikke sammenlignes
Prusik-Parker ble arrester mandag, siktet for svindel og tyveri, i tillegg til svindel i forhold til morens manglende dødsattest. Han skal med vilje ha oppgitt feil personnummer på moren til begravelsesbyrået.

- De mistenkte holdt på med svindel i flere år, i en sak som mangler sammenligning, sier distriktsadvokat David Hynes.

Det skal ha vært vedkommende Prusik-Parkin leide hos som skal ha blitt mistenksom og kontaktet politiet. 49-åringen risikerer nå opp til 25 år i fengsel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.