RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Helle Thorning-Schmidt på vei hjem mens hun ennå ventet på valgresultatet torsdag kveld.
Helle Thorning-Schmidt på vei hjem mens hun ennå ventet på valgresultatet torsdag kveld. Foto: Scanpix Denmark

Thorning-Schmidt: Vet ikke hva jeg skal gjøre nå

Sist oppdatert:
Danmarks avtroppende statsminister Helle Thorning-Schmidt vet ikke hva hun nå skal gjøre etter at hun trekker seg som partileder.

Etter at det under valget torsdag ble klart at den røde blokken taper regjeringsmakten til den blå blokken, trakk hun seg overraskende som leder for Sosialdemokratene.

– Jeg er medlem av Folketinget, og jeg må se om jeg kan påta meg noen oppgaver for partiet. Jeg har ikke gjort meg opp så mange tanker om det. Jeg har hatt fokus på min oppgave, som har vært å være en god statsminister, sier hun ifølge DR.

Sosialdemokratene gjorde et forholdsvis godt valg og gikk fram 1,5 prosent og fikk tre nye mandater. Thorning-Schmidt selv fikk 42.412 personstemmer i København storkrets. Det er nesten 10.000 flere enn i 2011, skriver nyhetsbyrået Ritzau.

Likevel var det ikke nok til å demme opp for den markante nedgangen til de andre partiene i den røde blokken. Lars Løkke Rasmussen blir nå etter all sannsynlighet Danmarks neste statsminister. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere