RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ti afghanske politifolk drept

Sist oppdatert:
Minst ti afghanske politifolk, inkludert en politisjef, ble drept av geriljasoldater i et bakholdsangrep sør for Kabul. Trolig står Taliban bak angrepet.

Abdul Khaliq var politisjef i Logar-provinsen like sør for Kabul. Sammen med ni av sine politibetjenter ble han drept i et bakholdsangrep mot styrken i distriktet Kharwar mandag.

Politiet tror geriljastyrker fra Taliban sto bak, melder Reuters.

Khaliq var på vei tilbake fra en begravelse i Kharwar der to familiemedlemmer av en kollega ble gravlagt etter å ha blitt drept i et rakettangrep fra Taliban-geriljaen.

Tiltakende Taliban-vold

- Jeg har blitt fortalt at de var i bilene sine da hendelsen inntraff. Jeg er ikke i tvil om at Taliban sto bak, sier den militære talsmannnen Dr. Fazlullah Mojadidi i Logar.

Politimennene er dermed blant de 90 ofrene som har måttet bøte med livet i voldsbølgen som har blomstret opp i Afghanistan den siste uken.

Bare tirsdag og onsdag forrige uke ble 65 personer drept i ulike aksjoner utført av Taliban-soldater. Dermed er den siste uken en av de voldeligste i Afghanistan siden Taliban-regimet falt i desember 2001.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere