Gå til sidens hovedinnhold

Ti års fengsel for menneskesmugling

En brite født i Albania ble mandag dømt til ti års fengsel for å ha tvunget østeuropeiske jenter til å arbeide som prostituerte i Storbritannia.

Gruppen av menneskesmuglere som Luan Plakici ledet tjente flere titall millioner kroner på å lokke jenter fra Øst-Europa til Storbritannia for deretter å true dem til å selge sex.

Jentene, mange av dem i tenårene, ble lokket med at de kunne få arbeid i Storbritannia. Men straks de kom til landet ble de tvunget til å arbeide i bordeller og slått dersom de nektet å adlyde.

- Nådeløs
Saken er en av de mest omfattende i sitt slag i Storbritannia noensinne, ifølge politiet.

- Han var nådeløs i sin utnyttelse av kvinner for økonomisk gevinst. Han skremte vettet av ofrene sine ved å slå dem og ved å true med å drepe dem om de ikke etterkom kravene hans, sier sjefetterforsker Mark Holmes.

Etter en 14 uker lang rettssak ble 26 år gamle Luan Plakici dømt for 15 forbrytelser, blant annet kidnapping, oppfordring til voldtekt og for å ha bidratt til ulovlig innvandring til Storbritannia.

Tvunget til abort
Sju av ofrene avga vitneforklaring under rettssaken, blant andre en moldovsk jente som ble tvunget til å gifte seg med Plakici da hun var 17 år gammel. Bare noen timer etter seremonien ble jenta tvunget til å ha sex med andre menn.

Tenåringsjenta ble også tvunget til å ta to aborter på ett år, og hun ble tvunget til å fortsette å arbeide som prostituert dagen etter begge inngrepene, ifølge etterforskningsleder Mark Holmes.

(NTB-Reuters)

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her