RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ti døde og 78 savnet i Queensland

Foto: AFP/ABC
Sist oppdatert:
En fire år gammel gutt er det siste bekreftede dødsofferet etter flommen sør i Queensland mandag. Han druknet under evakuering.

Statsminister Julia Gillard advarte sine landsmenn og ba dem være forberedt på det verste i møte med en flom hun beskrev som en «innenlands tsunami». I byen Toowoomba rev flomvannet med seg hele hus og skylte biler vekk fra gatene.

78 fortsatt savnet
Ti personer er meldt omkommet, mens 78 fortsatt er savnet etter mandagens oversvømmelser i sørlige Queensland, melder australske ABC News.

En fire år gammel gutt er den siste som er bekreftet omkommet. Gutten falt ut og druknet mens han var i ferd med å bli evakuert til Marburg, rundt 60 kilometer vest for Brisbane, opplyser borgermester i Ipswich, Paul Pisasale.

- Les også: - Vi er strandet i Australia

Flommen som har rammet Queensland de siste ukene er den verste på 50 år.

Klamret seg til trær og skilt
- I går var vi vitne til noen virkelig sjokkerende hendelser i Toowoomba og andre steder i Lockyer Valley, hvor bokstavelig talt vegger av vann smadret mot biler og bygninger, sa Gillard ifølge nyhetsbyrået AFP.

TV-bildene har vist biler som ble skylt vekk, folk på hustak og folk som desperat har klamret seg fast til trær og skilt mens vannet har fosset rundt dem.

Myndighetene i Queensland sier tallet på omkomne er ventet å stige dramatisk. Familier er blant de savnede, og redningsarbeidet blir hindret av kraftig regn og ødelagte veier.

- Masse flukt fra Brisbane
Nå stålsetter Brisbane, Australias tredje største by seg på flomkatastrofen. Det er ventet at 6500 boliger kan bli rammet av flommen der de neste dagene, melder australske ABC News.

Myndighetene i Brisbane har manet til ro etter meldinger om panikkhamstring på byens supermarkeder.

- Det foregår en masseflukt fra Brisbane CBD, sier Elouise Campion, som jobber i elektronikkvarehuset Telstras hovedkvarter i George Street i Brisbane sentrum, like ved den voksende elva.

- Det er faktisk skremmende. Jeg har aldri sett noe lignende, sier hun til Brisbane Times på nett.

- Sandsekker overalt
Stavanger-jenta Silje Norheim Torgersen (23) bor og studerer i Brisbane.

- De har stengt alt som heter restauranter og butikker, og det er sandsekker overalt. Det er ikke mange folk ute i gatene nå. Det eneste vi så var noen store lastebiler med sand og lokalbefolkningen som fylte sekker med sanden, sier hun til Stavanger Aftenblad.

Se hvordan flomvannet øker i styrke på få minutter og skyller med seg parkerte biler på denne amatørvideoen fra Chalk Line i Toowoomba mandag.

Se skadene i Toowoomba. Video fra ABC Queensland under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere