*Nettavisen* Nyheter.

Ti drept i Bagdad

Minst ti personer ble drept og en utenlandsk ingeniør bortført under et angrep mot en bilkolonne ved universitetet i Bagdad onsdag.

18.01.06 13:10

Bilkolonnen som ble angrepet tilhørte et selskap med ansvaret for sikkerheten til de ansatte i det iraksiske telefonselskapet Iraqna, melder CNN.

Sju livvakter og tre sjåfører ble drept da bilene ble angrepet ved universitetet i Bagdad onsdag morgen. En ingeniør fra Malawi ble bortført etter angrepet.

Politi
Tirsdag ble sju irakere drept da en militant gruppe gikk til angrep i sentrum av Bagdad. De drepte jobbet for et selskap som leverer mat til den irakiske hæren, melder AFP.

Øyenvitner sier at det ble skutt mot to biler fra selskapet. Flere menn kledt i politiuniformer skal ha åpnet ild.

Juks
Torsdag legger de internasjonale observatørene som har vurdert gjennomføringen av parlamentsvalget fram sin rapport. Partiene som har klaget på det foreløpige valgresultatetet sier i dag at den uavhengige valgkommisjonens beslutning om å annullere stemmene fra flere av valgurnene underbygger deres påstander om valgjuks.

- Det foregikk valgfusk ved flere av valgstedene i landet. Derfor har valgkommisjonen valgt å annullere resultatene fra 227 av stemmeurnene. Dette utgjør totalt en prosent av urnene, sier lederen i Det islamske partiet Salim Abdulla, ifølge AFP.

Den irakiske valgkommisjonen sier de endelige valgresultatene vil bli annonsert fredag.

Talabani
Den irakiske presidenten Jalal Talabani annonserte onsdag at han stiller som kandidat i presidentvalget med en gang etter at den nye nasjonalforsamlingen har trådt sammen etter at valgresultatet er offentliggjort.

- Jeg stiller som presidentkandidat for den kurdiske listen, og vil be om mer makt til presidentembetet, sier Talabani, ifølge AFP.

- Jeg håper også vi kan skape en nasjonal samlingsregjering der alle partiene er representert, sa Talabani på en pressekonferanse onsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.