Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ti drept ved Sharons bolig

Foto: (AFP PHOTO/EITAN ABRAMOVICH)
Sist oppdatert:
En bombe skal ha gått av på en buss i det sentrale Jerusalem torsdag morgen, like ved statsminister Ariel Sharons hjem. Minst ti personer er drept.

Ifølge den israelske avisen Haaretz skal minst ti personer ha mistet livet og rundt 45 er skadet i eksplosjonen, som skjedde like før klokken åtte norsk tid torsdag morgen.

Eksplosjonen skjedde 100 meter fra statsminister Ariel Sharons bolig, men Sharon var trolig ikke hjemme da angrepet fant sted. Sharon oppholder seg på gården sin i Negev for tiden.

Israelsk militær-radio hevder at en selvmordsbomber står bak eksplosjonen.

Ifølge politiet i Jerusalem skal selvmordsbomberen ha kommet seg på bussen og stod bak i bussen da han eller hun detonerte bomben. Eksplosjonen skjedde på den trafikkerte Balfour-gaten på hjørnet ved Gaza-gaten.

Full av passasjerer
- Det var et svært alvorlig angrep på en buss full av passasjerer, sier politimesteren i Jerusalem, Mickey Levy.

Den bakre delen av taket på bussen var blåst av, og den ene siden av bussen er også revet bort, melder Haaretz.

Første på en måned
Selvmordsangrepet er det første i Israel siden et angrep mot Tel Aviv 25. desember i fjor, og kommer samme dag som Israel og den libanesiske geriljagruppen Hizbollah skal utveksle fanger.

Aksjonen kan være en hevn for Israels voldsomme angrep mot Gaza-stripen onsdag der åtte personer mistet livet. Israel hevder at alle de drepte var væpnede terrorister. Leger og sykepleiere i området mener at minst fem av de åtte var sivilister, mens de tre andre kan ha vært geriljafolk.

- Israel må fortsette kampen
David Baker, en tjenestemann ved Sharons kontor, mener Israel er tvunget til å fortsette kampen mot terrorisme for å hindre slike angrep mot landets innbyggere.

- Den palestinske selvstyremyndigheten gjør ingenting, absolutt ingenting, for å få slutt på terroren som har sitt utspring i dens områder, sier han.

Den palestinske selvstyremyndigheten fordømmer angrepet og tar til orde for en gjenopptakelse av fredssamtaler med Israel.

- Vi fordømmer ethvert angrep som rettes mot sivile, enten de er israelere eller palestinere, sier palestinernes forhandlingsleder Saeb Erekat.

- Denne onde sirkelen kan bare bli stanset gjennom en meningsfylt fredsprosess, legger han til overfor Reuters, ifølge NTB.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!