Gå til sidens hovedinnhold

Tiåring alvorlig såret på Vestbredden

Tilstanden er alvorlig for en ti år gammel palestinsk gutt som lørdag ble skutt i hodet av israelske soldater, ifølge palestinske kilder.

Gutten ble truffet da soldatene åpnet ild mot en gruppe barn som kastet stein i landsbyen Beit Umrin, 2 mil nord for byen Nablus. Barna skal ha vært på vei hjem fra skolen da de begynte å kaste stein mot de israelske soldatenes jeep.

Borgermesteren i Nablus opplyste lørdag at han trekker seg fra stillingen, og begrunnet avgjørelsen med lovløsheten som har bredd seg i byen den senere tiden.

–Når kaos ble en vanlig tilstand, og lovløshet et daglig ritual, så ble det en topp prioritet å bevare sin egen verdighet, skriver borgermester Ghassan Shaka i et åpent brev i en palestinsk avis.

Shakas avgang vil trolig føre til økende press mot den palestinske presidenten Yasser Arafat, og krav om at han gjøre en sterkere innsats for å gjenopprette lov og orden.

Israelske styrker har gjennomført en rekke militæraksjoner i Nablus, på jakt etter væpnede palestinske grupper. Dette har gjort det håpløst for de palestinske politistyrkene å opprettholde autoriteten, ifølge innbyggere i byen.

Illustrasjonsfoto

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar