*Nettavisen* Nyheter.

Tiåring kjemper mot okse

Denne gutten er ikke redd for de som er større enn seg selv. Se video!

Ti år gamle Michelito Lagravere Penic fra Spania har en hobby av den uvanlige sorten. Siden han var fem år gammel, har han drevet med tyrefekting.

I alt har 56 okser måttet gi tapt mot gutten med stålnervene.

- Det har vært mange tyrefektere hjemme hos oss siden jeg var liten, og jeg har vært med min far på en rekke tyrefekterarenaer. Det var sånn jeg fikk lyst til å kjempe selv, forteller Michelito til nyhetsbyrået Reuters.

Se video på TV 2 Sumo:(Artikkelen fortsetter under videovinduet).

219688

På sine fem år som tyrefekter har gutten samlet minner i form suvenirer og noen arr fra kampene. Han har skåret ørene av 106 okser og halene av sju. Selv har han arr både i ansiktet og på låret.

Gutten elsker å stå i rampelyset og fanfarene på tyrefekterarenaen.

- Når jeg er med oksen, så tenker jeg ikke på noe annet. Jeg er konsentrert om hva jeg skal gjøre. Men på den annen side så føler jeg meg veldig oppglødd og glad når jeg er med folk, sier han, uten betenkninger for hvordan oksen har det.

Michelitos far reiser med ham til tyrefekterarenaen, og forsyner ham med vann når han er i ringen

- Når han er så ung, så er det han gjør helt sykt, helt sykt, sier han.

Tyrefekting er forbudt for personer under 16 år i Spania, og gutten må derfor reise utenlands. Søndag opptrådte han i Lima i Peru, på Peru Plaza.Der er også oksene mindre og mer i riktig størrelse i forhold til de unge tyrefekterne.

Tyrefektig er en omstridt, men populær sport. Dyrevernorganisasjoner mener de lidelsene oksen påføres før de blir drept i ringen, er forferdelige, og at sporten bør forbys.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.