RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: PRIVAT (Namdalsavisa)

Tiåring tatt etter Marita-drapet

Sist oppdatert:
En ti år gammel nevø av den drapssiktede 25-åringen er pågrepet etter drapet på Marita Strøm. Han holdes nå på et hemmelig sted.

Fem slektingener og venner av Marita Strøms ektemann (25) skal nå være pågrepet av politiet i Nord-Irak, etter at nevøen på snart ti år nå er pågrepet.

Sarkawat Hassan Jalal, sikkerhetssjefen i Sulemaniya, bekrefter overfor VG at tiåringen er pågrepet.

- Men han er ikke i fengsel. Han blir tatt vare på av politiet på et annet sted, slik at foreldrene ikke skal påvirke ham, sier Jalal til avisen.

Den yngste av de til nå fem pågrepne er ti år og eldstemann er 70 år, opplyser broren til den drapssiktede til VG.

Marita Strøm (38) ble drept lørdag i Sulemaniya i Nord-Irak. I baksetet satt de to eldste barna. Den eldste (5) skal ha fått lettere skader i den ene hånden i hendelsen. Like etter ble Strøms ektemann pågrepet og siktet for drapet. Politiet trodde ikke på mannens historie.

Falsk identitet
Politiet hevder at ektemannen, i tillegg til å ha avgitt falsk forklaring, skal ha hatt en annen identitet i Irak enn i Norge. Det forteller sikkerhetssjef Jalal til Aftenposten. 25-åringen skal ifølge politiets opplysninger egentlig være 32 år og går under et annet navn i Irak. Han skal ha endret personalia da han kom til Norge.

Dersom dette viser seg å stemme, risikerer ektemannen å miste sitt norske statsborgerskap.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere