Gå til sidens hovedinnhold

Tidenes arkitekt-tabbe?

Noe må ha gått fryktelig galt på tegnebordet.

I Decatur i Alabama ligger det metodisthvilehjem som ser ut som en helt vanlige bygninger fra bakkeplan.

Fra luften får du imidlertid et helt annet perspektiv på Wesley Acres retirement home. Bygningene er oppført i en formasjon som minner mistenkelig om et gigantisk hakekors.

Bygningenes form ble endret noe i 2001 etter at en klage fra en senator. Men nå har det kommet nye klager fra en jødisk aktivist, og bygningene skal igjen endres.

- Problemet er at det er få alternativer når man skal endre en bygning som har stått en stund. Vi må komme opp med en løsning som ikke ødelegger for beboerne, sier Mike Giles i Methodist Homes Corporation, ifølge SkyNews.

Det bor 117 minstepensjonister på sykehjemmet, og få eller ingen av dem aner at bygningene ser ut som et hakekors fra luften.

Arbeidet med bygningen ble startet på 70-tallet, og hjemmet var ferdig oppført i 1980.

Den jødiske aktivisten Avrahaum Segol hevder at den statlig finansierte bygningen og en marinebase i San Diego er blitt bygget som en del av en konspirasjon for å hedre nazister.

Ifølge Segol ble bygningen i Alabama oppført som et hjem for tyske forskere som kom til den nærliggende byen Huntsville etter krigen.

Mike Giles i Methodist Homes Corporation avfeier spekulasjonene som sludder. Giles hevder at bygningene skulle vært langt større, men at de fikk sin nåværende form fordi man ikke hadde råd til å fullføre byggingen.

Reklame

Husker du disse to idiotene?