RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tidenes klimamøte i New York

Sist oppdatert:
Statsledere fra 80 land skal delta i FNs klimamøte i New York for å diskutere global oppvarming.

Statslederne skal diskutere hvordan den globale oppvarmingen kan bekjempes bare noen dager etter at forskere fastslo at den arktiske isen smelter fortere enn tidligere antatt.

- Jeg forventer at mandagens møte vil uttrykke et hasteverk når det gjelder å forhandle frem de nødvendige tiltakene, sier FNs klimasjef Yvo de Boer.

Tidenes klimamøte
Representanter fra 150 land skal delta i klimamøtet hvor av 80 er statsledere. Dette betyr at mandagens klimamøte blir FNs største miljømøte noensinne.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon skal lede hovedmøtet som har fått navnet «Fremtiden i våre hender».

Stoltenberg på plass
Både statsminister Jens Stoltenberg og utenriksminister Jonas Gahr Støre er til stede i New York under den 62. generalforsamlingen. President George W. Bush glimrer derimot med sitt fravær, men har kunngjort at han skal lede en klimakonferanse i Washington D.C. førstkommende torsdag, melder BBC.

Støre leder giverlandsmøte
I tillegg til å delta på klimamøtet i New York, skal utenriksminister Støre lede et møte i Giverlandskomiteen for Det palestinske området mandag.

- Det er gledelig at det nå på ny har vært mulig å få i stand et givermøte for palestinerne. Formålet er ikke å ta opp den politiske prosessen direkte, men vårt håp er at møtet kan bidra til at mange viktige land gir sin politiske støtte til fredsprosessen, noe som også understrekes i Kvartettens uttalelse fra gårsdagens møte, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre i en pressemelding utstedt av UD.

Les også: Stoltenberg roser Bush

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere