*Nettavisen* Nyheter.

Tidenes verste seriemordere

Seriedrapene i Ipswich i Storbritannia har den siste tiden rystet en hel verdenspresse, men fortiden har bydd på langt verre seriemordere.

28.12.06 23:44

Seriedrapene i Ipswich i Storbritannia har den siste tiden rystet en hel verdenspresse. Steve Wright ble forrige torsdag siktet for drapene på fem prostituerte i Ipswich. Men fortiden viser langt verre tilfeller av seriemordere, og danske Ekstra Bladet har laget en oversikt over de mest brutale og bestialske drapsforbryterne.

Ekteparet fra helvete
Fred og Rosemary West lokket med seg unge kvinner til sitt hjem. I kjelleren fikk Rosemary utløp for sine sadistiske tendenser da kvinnene ble torturert og drept. Ekteparet skal ha drept tolv kvinner, blant annet deres egne døtre på åtte og 16 år. Politiet fant ti lik i parets kjeller og under badegulvet deres. Fred ble dømt for drapene på tolv kvinner, mens Rosemary ble dømt for ti drap. Fred skal ha erkjent at det var ytterligere 20 kvinner som de hadde drept. Han hengte seg selv i fengselscellen nyttårsaften 1995.

Klikk på bildet for å forstørre.

Impotent drapsmann
Russiske Andrei Chikatilo skal ha drept minst 53 personer i perioden 1978 til 1990. Chikatilo tok kontakt med sine ofre på busstasjoner og togstasjoner og deretter lokket dem ut i et skogholdt. Der ble hans ofre kvalt eller stukket i hjel. Flere av ofrene skal i tillegg ha blitt seksuelt misbrukt. Hans siste offer var en 22 år gammel kvinne. Chikatilo skal ha partert kroppen hennes og spist deler av henne. I 1992 tilstod han samtlige drap og ble dømt til døden.

«Bostonkveleren»
Albert De Salvo, også kjent som Bostonkveleren, innrømmet å ha tatt livet av 13 enslige kvinner i Boston i perioden 1962 til 1964. Alle kvinnene ble drept i sine leiligheter hvor de også ble seksuelt misbrukt av Salvo. Han ble avslørt da han fikk kalde føtter under et av hans bestialske handlinger. Han voldtok en kvinne i en leilighet, men drepte aldri kvinnen. Kvinnens beskrivelse av voldtektsforbryteren førte til at Salvo ble tatt. Han innrømmet alle drapene, men det ble aldri funnet noen konkrete bevis mot ham. Likevel ble han dømt til fengsel på livstid. Han ble drept i sin fengselscelle i 1973.

Klikk på bildet for å forstørre.

Drepte 50 i løpet av åtte år
Ted Bundy er en av de verste seriemorderne som har herjet på det amerikanske kontinentet. Bundys ofre var unge kvinnelige universitetsstudenter som han fant over hele landet på 1970-tallet. Bundy skal ha drept hele fem kvinner i løpet av én natt. Han skal ha drept minst 19 kvinner, men det mistenkes at han kan ha drept så mange som 50 mennesker i løpet av åtte år.

Beatles-fanatiker
Charles Manson dannet en sekt i USA i 1960-årene og lurte sektmedlemmene til å begå en rekke drap. Manson og hans tilhengere torturerte og drept ni mennesker. Sharon Tate, konen til den kjente filmregissøren Roman Polanski, ble bestialsk drept i sitt hjem, og på veggene var det påsmurt slagord i blod. Manson var opptatt av The Beatles og mente at flere av sangene deres var rene profetier. Han sitter fortsatt fengslet i USA.

Klikk på bildet for å forstørre.

Jack The Ripper
Jack The Ripper er kanskje historiens mest kjente seriemorder. Dette til tross for at datidens etterforskere aldri klarte å oppklare hvem som sto bak seriedrapene i Londons bakgater. Jack The Ripper herjet i Londons mørke smug på slutten av 1880-tallet, og det antaes at han hadde fem liv på samvittigheten. Ofrene hans var prostituerte som han drepte på brutalt vis ved å skjære over halsen deres. Over 400 mistenkte har blitt undersøkt, men likevel ble aldri drapene oppklart. Flere teorier gikk ut på at Jack The Ripper hadde en form for legetrening i og med at skadene som ble påført på ofrene antydet at gjerningsmannen hadde god kunnskap om kroppens anatomi. Ved å bruke ny datateknologi har etterforskerne klart å gjenskape ansiktet til den beryktede seriemorderen som herjet i Londons gater på slutten av 1800-tallet. Les mer her

«The Yorkshire Ripper»
Peter Sutcliffe drepte 13 kvinner i Nord-England i 1970- og 1980-årene. I likhet med Jack The Ripper var Sutcliffes ofre hovedsakelig prostituerte. Han hevdet selv at det var Gud som hadde bedt ham om å rydde gatene tomme for prostituerte. Han soner nå en livstidsdom i Storbritannia.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.