RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tidligere britisk statsminister trukket inn i overgrepsetterforskning


I NORGE: Edward Heath (til høyre) som handels- og industriminister og viseutenriksminister i Storbritannia på besøk i Norge i 1963, her sammen med utenriksminister Halvard Lange (Ap).
I NORGE: Edward Heath (til høyre) som handels- og industriminister og viseutenriksminister i Storbritannia på besøk i Norge i 1963, her sammen med utenriksminister Halvard Lange (Ap). Foto: Erik Thorberg (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Avdøde Sir Edward Heath, som var statsminister i Storbritannia på 70-tallet, er trukket inn i en britisk etterforskning etter påstander om at han var involvert i overgrep mot barn.

Det britiske politiets særskilte etterforskningsorgan (IPCC) opplyste mandag at de vil undersøke en påstand fra en pensjonert politimann, som hevdet at Heath var involvert i overgrep mot barn. IPCC gransker politiets håndtering av disse påstandene på 90-tallet.

Sir Edward Heath var tidligere leder for De konservative, og satt som statsminister fra 1970 til 1974. Han døde i 2005.

OVERGREPSETTERFORSKNING: Sir Edward Heath satt som statsminister fra 1970 til 1974.


Ifølge politimannen ble politiet nødt til å droppe tiltalen mot en person som var mistenkt for overgrep mot barn i 1990-årene, da han truet med å avsløre at Sir Edward Heath var involvert, opplyser en talsmann for IPCC.

Undersøkelsene pågår side om side med en stor, dommer-ledet gransking om overgrep i britiske institusjoner som BBC. Britisk politi etterforsker 1.400 personer som mistenkes for å ha begått seksuelle overgrep mot mindreårige. Flere hundre av dem er kjendiser. Saken som er under opprulling strekker seg hele 50 år bakover i tid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere