*Nettavisen* Nyheter.

Tidligere britisk statsminister trukket inn i overgrepsetterforskning

I NORGE: Edward Heath (til høyre) som handels- og industriminister og viseutenriksminister i Storbritannia på besøk i Norge i 1963, her sammen med utenriksminister Halvard Lange (Ap). Foto: Erik Thorberg (NTB scanpix)

Avdøde Sir Edward Heath, som var statsminister i Storbritannia på 70-tallet, er trukket inn i en britisk etterforskning etter påstander om at han var involvert i overgrep mot barn.

03.08.15 17:53

Det britiske politiets særskilte etterforskningsorgan (IPCC) opplyste mandag at de vil undersøke en påstand fra en pensjonert politimann, som hevdet at Heath var involvert i overgrep mot barn. IPCC gransker politiets håndtering av disse påstandene på 90-tallet.

Sir Edward Heath var tidligere leder for De konservative, og satt som statsminister fra 1970 til 1974. Han døde i 2005.

Klikk på bildet for å forstørre.

OVERGREPSETTERFORSKNING: Sir Edward Heath satt som statsminister fra 1970 til 1974. Foto: Johnny Eggit (Afp)


Ifølge politimannen ble politiet nødt til å droppe tiltalen mot en person som var mistenkt for overgrep mot barn i 1990-årene, da han truet med å avsløre at Sir Edward Heath var involvert, opplyser en talsmann for IPCC.

Undersøkelsene pågår side om side med en stor, dommer-ledet gransking om overgrep i britiske institusjoner som BBC. Britisk politi etterforsker 1.400 personer som mistenkes for å ha begått seksuelle overgrep mot mindreårige. Flere hundre av dem er kjendiser. Saken som er under opprulling strekker seg hele 50 år bakover i tid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag