Tidligere E-sjef leder Algerie-gransking

Foto: Øijord, Thomas Winje (NTB scanpix)

Tidligere sjef for E-tjenesten Torgeir Hagen skal lede Statoils gransking av terrorangrepet i In Aménas i Algerie i januar.

26.02.13 15:25

Stavanger/Oslo (NTB-Alexander Vestrum): Hagen satt også i 22. juli-kommisjonen. Granskingsgruppen skal levere sin endelige rapport til styret innen 15. september 2013.

– Vi vil granske alle relevante forhold før, under og etter terrorangrepet for å lære og forbedre selskapets sikkerhet og beredskap. I Statoil mistet vi fem av våre avholdte medarbeidere. Terroristene har ansvaret for angrepet og skylden for lidelsene. Vårt ansvar er å lære og gjøre det vi kan for fremover å ytterligere styrke sikkerheten til våre medarbeidere, sier Statoils styreleder, Svein Rennemo.

Risikovurdering
Gruppen skal blant annet se på risikovurdering, sikkerhetstiltak og beredskap ved anlegget i Algerie. Varslingsrutiner og beredskap samt samarbeid med myndighetene vil også bli grundig evaluert.

– Vi kan allerede nå slå fast at sikkerhetsopplegget ikke var tilstrekkelig for å forutse, forhindre og stoppe et slikt angrep, sier konsernsjef Helge Lund i Statoil.

Styret har i tillegg utnevnt en rådgivende ekspertgruppe hvor USAs tidligere viseforsvarsminister John Hamre og tidligere fungerende direktør i CIA, John E. McLaughlin, er blant medlemmene.

Offentliggjøres
Styreleder Rennemo er opptatt av at så mye som mulig av granskingen skal kunne deles med utenforstående.

– Vi er forberedt på at noe informasjon ikke kan offentliggjøres, for eksempel av sikkerhetsgrunner, men vi er opptatt av at så mye som mulig skal være kjent for allmennheten, sier han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.