RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tidligere E-sjef leder Algerie-gransking

Foto: Øijord, Thomas Winje (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Tidligere sjef for E-tjenesten Torgeir Hagen skal lede Statoils gransking av terrorangrepet i In Aménas i Algerie i januar.

Stavanger/Oslo (NTB-Alexander Vestrum): Hagen satt også i 22. juli-kommisjonen. Granskingsgruppen skal levere sin endelige rapport til styret innen 15. september 2013.

– Vi vil granske alle relevante forhold før, under og etter terrorangrepet for å lære og forbedre selskapets sikkerhet og beredskap. I Statoil mistet vi fem av våre avholdte medarbeidere. Terroristene har ansvaret for angrepet og skylden for lidelsene. Vårt ansvar er å lære og gjøre det vi kan for fremover å ytterligere styrke sikkerheten til våre medarbeidere, sier Statoils styreleder, Svein Rennemo.

Risikovurdering
Gruppen skal blant annet se på risikovurdering, sikkerhetstiltak og beredskap ved anlegget i Algerie. Varslingsrutiner og beredskap samt samarbeid med myndighetene vil også bli grundig evaluert.

– Vi kan allerede nå slå fast at sikkerhetsopplegget ikke var tilstrekkelig for å forutse, forhindre og stoppe et slikt angrep, sier konsernsjef Helge Lund i Statoil.

Styret har i tillegg utnevnt en rådgivende ekspertgruppe hvor USAs tidligere viseforsvarsminister John Hamre og tidligere fungerende direktør i CIA, John E. McLaughlin, er blant medlemmene.

Offentliggjøres
Styreleder Rennemo er opptatt av at så mye som mulig av granskingen skal kunne deles med utenforstående.

– Vi er forberedt på at noe informasjon ikke kan offentliggjøres, for eksempel av sikkerhetsgrunner, men vi er opptatt av at så mye som mulig skal være kjent for allmennheten, sier han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere