*Nettavisen* Nyheter.

Tidligere Lindh-mistenkt pågrepet

Per Olof Svensson som ble uskyldig arrestert i forbindelse med drapet på Sveriges utenriksminister Anna Lindh, ble tauet inn igjen i helgen. Nå vil han anmelde politiet for vold.

20.10.03 10:12

Svensson skal ha vært innblandet i fotballbråk i forbindelse med Djurgårdens kamp mot Halmstad i Allsvenskan. 35-åringen skal være én av fem djurgårdensupportere som ble arrestert, skriver Expressen.

Spyttet
- Jeg er helt uskyldig i bråket. Likevel ble jeg truet, mishandlet og trakassert av politiet, sier han til avisen.

35-åringen ble arrestert allerede natt til søndag, men ble raskt sluppet fri. Senere ble han arrestert igjen. Ifølge politiet skal han ha spyttet på en politimann.

- Det er ren løgn. Jeg har fem vitner som kan gi den sanne versjonen. Jeg spyttet mot en buss, ikke mot politiet, sier Svensson.

- Mishandlet
Ifølge Svensson ble han nesten påkjørt av bussen, og spyttet mot den. Det oppstod bråk og han ble arrestert og påført håndjern.

- De satte på meg håndjern og mishandlet meg med batonger og knyttneveslag i ansiktet. De dunket hodet mot panseret på bilen, tok meg inn i bilen og fortsatte mishandlingen der. De truet meg og skrek: «Din jævla ministermorder», sier Svensson.

Etter episoden er han blitt behandlet på sykehuset i Halmstad, og hevder at han kan dokumentere skadene som politiet skal ha påført ham. Han har kontaktet sin advokat Gunnar Falk, og vil anmelde politiet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.