RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tigerleder drept i flyangrep

Sist oppdatert:
Tamiltigrenes politiske leder S. P. Thamilselvan er drept i et flyangrep.

S. P. Thamilselvan, leder for tamiltigrenes politiske fløy, LTTE, ble fredag morgen drept i et flyangrep på Sri Lanka. Det opplyser geriljagruppen i en kunngjøring på nett, ifølge nyhetsbyrået AP.

Mens tamiltigrenes leder, Velupillai Prabhakaran, nesten aldri har vist seg offentlig de siste årene, var Thamilselvan gruppens ansikt utad.

Han deltok hyppig i møter med de norske fredsutsendingene, var ved flere anledninger på besøk i Norge og møtte våpenhvileobservatører og ga intervjuer til de journalistene som fikk lov av myndighetene i landet til å krysse grensa til de geriljakontrollerte områdene i nord.

Luftangrepet som drepte Thamilselvan og fem andre topper for tamiltigrene, skjedde ved seks-tiden fredag morgen i Killnochchi, skriver nettstedet tamilnet.com .

Tamiltigrene har siden 1983 kjempet for uavhengighet for landets tamilminoritet, og anklager den buddhistiske majoritetsbefolkningen singaleserne for diskriminering.

Norge ble invitert av partene i konflikten til å legge til rette for fredsforhandlinger i 2000. Nåværende miljø- og bistandsminister Erik Solheim (SV) har vært tungt inne i dette arbeidet og var en bidragsyter til våpenhvilen i 2002.

Norge leder den sivile observatørstyrken Sri Lanka Monitoring Mission (SLMM), som overvåker våpenhvileavtalen. Norge er også aktiv sammen med EU, Japan og USA i giverlandsgruppa til Sri Lanka, Co-Chairs.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere