RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tigger til seg millioner

Patric Helgesson har gjort tigging til sin profesjon. På ett år har han håvet inn ni millioner kroner.

Han blir sammenlignet med Fredrik Ljungberg av den svenske avisen Expressen. De mener det har kommet en ny «supersvenske».

Supersvenskens navn er Patric Helgesson, er 23 år og er mester i å tigge penger.

Ni millioner på ett år
- Jeg har samlet inn 650.000 pund på ett år. Få se, det blir¿ ja, drøyt ni millioner kroner, sier den svenske tiggerkongen til Expressen.

Helgesson kunne med det vært en svært rik mann, men har ikke beholdt mye av pengene selv. Han tigger nemlig inn penger til formål for veldige saker og samler om dagen inn penger til funksjonshemmede med Downs syndrom og ADHD.

Han har samlet inn penger i ett år og har på den tiden vunnet flere utmerkelser.

- Får øyekontakt
- Det var i Kashmir og India at jeg fikk opp øynene for urettmessighetene i verden, sier Helgesson, som reiste fra Sverige og ut i verden som 16-åring.

Dermed begynte han å tigge til seg penger han gir videre til organisasjoner som trenger dem. Men hvordan greier han det?

- Jeg søker først øyekontakt med de som kommer gående. Siden stiller jeg dem spørsmål og forsøker å få inntrykk av hva de interesserer seg for. Jeg forsøker å få mennesker ut av sin lille boble og få dem til å le. Etterpå kan jeg be om hjelp til å redde verden, forklarer Helgesson.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere