*Nettavisen* Nyheter.

Til krig mot langt hår

Langhårede menn er uhygieniske, anti-sosialistiske idioter og bør snarest klippe seg. Nå er det «sosialistisk hår» som gjelder.

01.02.05 16:01

Disse sterke ordrene kommer fra regjeringen i det sterkt kommunistiske Nord-Korea. Så alvorlig er denne saken at til og med diktatoren Kim Jong Il har trimmet håret, melder nyhetsbyrået Ap.

Maks fem cm
Den nye hårmoten for menn i Nord-Korea skal fra nå av være «sosialistisk hår».

Såkalt «sosialistisk hår» vil si at håret ikke skal vokse seg lengre enn fem centimeter – eller syv dersom du er en gammel mann. Årsaken til at gamle menn kan slippe unna med litt lengre hår, er at det gjør det lettere å skjule eventuelle hårfattige områder som måtte oppstå.

Hvor grensen mellom gammel og ung går, sier imidlertid rapportene ingenting om.

Hemmer hjerneaktiviteten
Hårkampanjen argumenterer med at langt hår hemmer hjerneaktiviteten fordi det tar bort oksygen fra nervene i hodet, men forklarer ikke hvorfor kvinner fortsatt kan spare til langt hår.

De som synes de ikke kler «sosialistisk hår» spesielt godt, må passe seg. Forbryter du deg mot hårloven blir du hengt ut på riksdekkende fjernsyn med både navn og adresse. En mann ved navn Ko Gwang Hyun ble mandag presentert med følgende karakteristikker:

- Vi må spørre oss hva slags kulturell smak denne kameraten har, som ikke en gang er i stand til å skamme seg over frisyren sin, sa de på tv. Hyun hadde hår som dekte ørene hans.

- Kan vi forvente oss at en mann med et slikt sjuskete utseende er i stand til å utføre sine plikter?

Mottoet for kampanjen er treffende nok: «La oss klippe håret i tråd med den sosialistiske livsstilen»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag