RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Til Saudi-Arabia for å skilles

Takket være en saudiarabisk prins får det siamesiske tvillingparet fra Polen muligheten til å bli separert.

De to små jentene fra Polen deler den nedre del av ryggraden, samt tarmer. Operasjonen ble finanserit av den saudiarabiske kronprinsen, sier tvillingenes fetter til Ap.

13 måneder gamle Daria og Olga Kolacz blir fløyet til Riyadh sammen med moren og en polsk lege, for å avgjøre hvorvidt kirurger ved Kong Abdulaziz Legesenter for Nasjonalgarden kan utføre den kompliserte operasjonen.

- Tvillingene var litt slitne på grunn av alt oppstyret før flyturen, og moren deres ble svært rørt over seremonien, sier barnas fetter Robert Kasznia til nyhetsbyrået AP.

Det siamesiske tvillingparet må gjennom to uker med medisinske prøver for å forsikre seg om at en trygg deling er mulig. Dersom det samlede utfallet av prøvene er positivt, vil operasjonen bli utført.

Den saudiarabiske prinsen tilbød seg å betale for reise, opphold og operasjon etter at en saudiarabisk lege fortalte ham om tvillingene på et diskusjonsforum på internett.

Tidligere har det aktuelle sykehuset i Riyadh utført seks liknende operasjoner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere