RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tilbudt penger for å skjule massedrap

Sist oppdatert:
Kinesiske myndigheter skal ha tilbudt penger i en kinesisk landsby for å dekke over påståtte massedrap av 20 demonstranter tidligere denne uka.

Det er den Hong Kong-baserte South China Morning Post forteller historien lørdag. Lansdsbybeboere sier myndighetene forsøkte å skjule dødsfallene i Dongzhou ved å tilby familiene penger for å gi dem de døde kroppene.

- De tilbød oss en sum dersom vi ville gi opp den døde. Men vi avslo, sier en uidentifisert 31 år gammel slektning av en av de drepte.

Politiet går rundt med fotografier, og forsøker å finne folk som var med på demonstrasjonen.

Samtidig sier beboerne at væpnet politi fortsatt holder dem i husarrest i landsbyen, fire dager etter at myndighetene angivelig skal ha åpnet ild mot tusen av demonstranter.

Demonstrantene protesterte mot størrelsen på kompensasjonen som er tilbudt for ekspropiering av land som skal brukes til et kraftverk.

En arbeider i nærheten benekter at det har vært dødsfall. Han sier i stede at det har vært problemer med kriminelle som driver med narkotika, og at noen er arrestert.

Avisene som har omtalt saken skriver at politiet skal ha avfyrt skudd midt inn i folkemengden av flere tusen mennesker. En håndfull ble drept, de fleste menn. Dødstallene varierer mellom ti og 20.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere