RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tilbyr HIV-smittede livsforsikring

Flere nederlandske forsikringsselskaper annonserer onsdag at de vil tilby HIV-smittede personer livsforsikring.

En gruppe nederlandske forsikringsselskaper vil innen kort tid begynne å tilby livsforsikringer til utvalgte HIV-positive mennesker, opplyser Det nederlandske forsikringsforbundet onsdag.

- Dette gjelder den gruppen av personer med HIV som responderer godt på medisinene, ikke har ytterligere medisinske komplikasjoner og ikke har brukt narkotika intravenøst, heter det i uttalelsen fra forsikringsforbundet, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

2.500 HIV-positive nederlendere faller inn under denne kategorien, skriver Reuters. Det anslås at det finnes 20.000 HIV-smittede personer i Nederland.

Forventet levealder for mennesker som behandles med såkalt cocktail-medisin (HAART) har skutt skutt i været de siste årene. Cocktail-behandlingen innebærer at pasienten får to eller tre ulike medisiner som virker sammen for å holde HIV-viruset i sjakk, slik at pasienten ikke utvikler AIDS.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere