RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tilbyr kurs i djevelutdrivelse

Et katolsk universitet i Roma tilbyr kurs i djevelutdrivelse. Lærerne vil demme opp for unge italieneres lefling med satanisme og svart magi.

I januar ble åtte personer som mistenkes for å være tilknyttet en satanisk sekt stilt for retten i Italia etter det politiet mistenker er tre rituelle drap.

Den katolske kirke nærer en stigende frykt for at satanismen nå er på frammarsj blant unge mennesker. Etter påtrykk blant annet fra foreldre, har et av Vatikanets læresteder, Regina Apostolorum, nå satt både satanisme, eksorsisme og svart magi på timeplanen, melder CNN.

- Dette forteller om tomhet og isolasjon, en tomhet som fylles med satanismens verdier, sier en av lærerne, Carlo Climati, som er spesialist på ungdomskultur og satanisme.

Læreranstalten drives av en konservativ orden som kaller seg Jesu' legionærer, og blant lærerkreftene finner man både eksorsister og psykiatere.

Vatikanet kom med nye retningslinjer for djevelutdrivelse i 1999, de første siden 1614 Pave Johannes Paul den annen ønsket å overbevise skeptikerne om at djevelen ikke har gått ut på dato og fortsatt er en trussel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere