Tilbyr sterilisering mot stemmer

Brasilianske politikere tilbyr fattige kvinner gratis sterilisering dersom de lover å stemme på dem under lokalvalget i landet.

Så effektiv er den utradisjonelle stemmesankingen, at rundt 50 prosent av Brasils kvinner i fruktbar alder nå er steriliserte, skriver Washington Post.

Ansetter sterile
Politikeren tropper opp i fattige nabolag, og lover kvinnene sterilisering mot at de som en gjenytelse gir dem sin stemme.

- Vi har en kultur for sterilisering i Brasil, sier Jurema Werneck, lederen for den brasilianske kvinnehelseorganisasjonen Criola.

- Dette foregår over hele landet. Mange politikere er valgt fordi de har lovet kvinner gratis sterilisering, sier hun.

I Brasil kan kvinner måtte regne med å legge frem papirer på at de er steriliserte når de søker jobb. Arbeisgivere er lite interesserte i å ansette kvinner som trenger fri for å ta seg av barna sine.

- Løser ikke fattigdomsproblemet
Mens brasilianske kvinner i 1980 i snitt fødte 4,3 barn, er gjennomsnittet nå 2.

Brasil et land med 190 millioner innbyggere og store sosiale ulikheter. Mange kvinner synes sterilisering er en grei måte å slippe å sørge for enda flere barn på.

Werneck mener imidlertid at sterilisering ikke er en måte å løse problemene fattigdommen i landet fører med seg:

- Man løser fattigdomsproblemet gjennom å sørge for økonomisk vekst og større muligheter for utdanning. Brasils kvinner trenger muligheter, ikke restriksjoner, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.