Gå til sidens hovedinnhold

Tilbyr sterilisering mot stemmer

Brasilianske politikere tilbyr fattige kvinner gratis sterilisering dersom de lover å stemme på dem under lokalvalget i landet.

Så effektiv er den utradisjonelle stemmesankingen, at rundt 50 prosent av Brasils kvinner i fruktbar alder nå er steriliserte, skriver Washington Post.

Ansetter sterile
Politikeren tropper opp i fattige nabolag, og lover kvinnene sterilisering mot at de som en gjenytelse gir dem sin stemme.

- Vi har en kultur for sterilisering i Brasil, sier Jurema Werneck, lederen for den brasilianske kvinnehelseorganisasjonen Criola.

- Dette foregår over hele landet. Mange politikere er valgt fordi de har lovet kvinner gratis sterilisering, sier hun.

I Brasil kan kvinner måtte regne med å legge frem papirer på at de er steriliserte når de søker jobb. Arbeisgivere er lite interesserte i å ansette kvinner som trenger fri for å ta seg av barna sine.

- Løser ikke fattigdomsproblemet
Mens brasilianske kvinner i 1980 i snitt fødte 4,3 barn, er gjennomsnittet nå 2.

Brasil et land med 190 millioner innbyggere og store sosiale ulikheter. Mange kvinner synes sterilisering er en grei måte å slippe å sørge for enda flere barn på.

Werneck mener imidlertid at sterilisering ikke er en måte å løse problemene fattigdommen i landet fører med seg:

- Man løser fattigdomsproblemet gjennom å sørge for økonomisk vekst og større muligheter for utdanning. Brasils kvinner trenger muligheter, ikke restriksjoner, sier hun.

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene